06.12.2016 08:00
ZAGREB, 5. prosinca 2016. (Hina) - Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića potvrdio je u ponedjeljak Hini da to društvo uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu.

"Društvo Hoto Grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svog poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva previđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni pri čemu će se izvršiti i reorganizacija ljudskih resursa i njihov angažman na drugim segmentima poslovanja", istaknuo je Krešimir Horvatinčić. Najavio je i "prenamjenu objekta Hoto Centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko - poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa".  Podsjetio je kako su u proširenju svog poslovanja, otvaranju ekskluzivne ugostiteljske ponude na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u proteklom razdoblju zaposlili 65 novih djelatnika. "Držimo kako će postupak restrukturiranja poslovanja uskoro uspješno završiti, a Hoto Grupa d.o.o. nastaviti i dalje sa svojim uspješnim poslovanjem", rekao je Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.  

Na svojim internetskim stranicama Hoto Grupa navodi kako projekt Cvjetni predstavlja prvu interpolaciju jednoga zagrebačkoga donjogradskog bloka. Kažu kako je riječ o prvom projektu revitalizacije zapuštenoga zagrebačkoga donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu Zagreba. Okružuju ga Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg), Varšavska ulica, Gundulićeva ulica, Ilica i Preobraženska ulica te je samo nekoliko minuta hoda udaljen od Trga bana Josipa Jelačića i Trga maršala Tita. Hoto Grupa ističe kako je projekt Cvjetni "neposredno nakon otvaranja 2011. godine posve zaživio unutar zagrebačkoga urbanog tkiva i pridonio oživljavanju Cvjetnog trga i cijele pješačke zone, čiji je sastavni dio. Sastoji se od: ekskluzivnoga stambenog dijela sa 56 stambenih jedinica površine 10.585 četvornih metara, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8000 četvornih metara i garaže bruto površine 16.594 četvornih metara s ukupno 420 garažno-parkirališnih mjesta". 

Taj projekt je svojedobno izazvao prosvjede predvođene aktivistima udruga Zelene akcije i Prava na grad. Prosvjedovalo se za očuvanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, a protiv gradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu, privatnog investitora Tomislava Horvatinčića. Nedavno je Tomislav Horvatinčić imao problema i s postavljanjem terase za svoj ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu, koju je morao srušiti nakon što su se ponovno građani, udruge i političke stranke tome suprotstavili, pa je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naredio uklanjanje te terase. Drugačija terasa je ponovno postavljena prema novim parametrima uz dozvolu Grada Zagreba.  U Hoto Grupi kažu da su najveća hrvatska poslovna grupacija za razvijanje projekata vezanih za gradnju, zakup i prodaju ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Hrvatski poduzetnici koji su obveznici poreza na dobit, njih 150.846 bez financijskih institucija, u 2022. godini ostvarili su konsolidiranu financijsku neto dobit od 46,9 milijardi kuna, što je za 1,7 milijardi ili 3,7 posto više nego godinu ranije, podaci su Financijske agencije (Fina) objavljeni u srijedu.

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Procedura traje dvostruko dulje nego prošle godine. Poslodavci koji su na vrijeme podnijeli zahtjev za dozvole predugo ih čekaju, što dovodi do poremećaja u poslovanju, posebno onima koji su planirali da im radnici dođu na početku turističke sezone, piše u srijedu Večernji list. 

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina/AFP) - Priopćenje od samo jedne rečenice s potpisima stotinjak stručnjaka za umjetnu inteligenciju, uključujući Sama Altmana čija je tvrtka stvorila ChatGPT, upozorilo je kako razmatranje rizika od te tehnologije mora biti „globalni prioritet poput drugih prijetnji društvu kao što su pandemije i nuklearni rat“. 

DUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac.