30.11.2016 07:30
ZAGREB, 29. studenoga 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad Novem Publishingom d.o.o, izdavačem ugašenog tjednika Aktual i Business.hr, pa će kada odluka postane pravomoćna nakladnik biti brisan iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon poziva zastupniku te tvrtke Goranu Ružiću u srpnju da u roku osam dana preda popis imovina i obaveza Novem Publishinga, ali i pozivima vjerovnicima te tvrtke da u roku od petnaest dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Nakon toga Ružić je sudu dostavio podnesak da njegova tvrtka nema imovine, ali vjerovnici nisu predložili otvaranje stečaja pa je sud po službenoj dužnosti krajem studenoga donio odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja i brisanju dužnika iz sudskog registra. U rješenju se ne navodi iznos dugovanja Novem Publishinga, ali prema posljednjem godišnjem izvješću o poslovanju predanom Fini ta je tvrtka krajem 2014. imala 1,89 milijuna kuna gubitka.

Novem Publishing bio je posljednji izdavač ugašenog tiskanog izdanja i portala Business hr., ali i tjednika Aktual koji su 2011. pokrenuli bivši novinari i urednici Nacionala uz financijsku pomoć poduzetnika Andrije Kevića i Muje Selimovića. Taj tjednik bio je ugašen krajem 2014.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.