28.11.2016 12:23
ZAGREB, 28. studenoga 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je prijedlog Michaela Ljubasa, vlasnika i direktora tvrtke Portal dnevno d.o.o - nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, za otvaranjem predstečajnog postupka zbog 'prijeteće nesposobnosti za plaćanje' i utvrđenog duga od čak 7,69 milijuna kuna.
U priloženom popisu imovine i obaveza Portala dnevno d.o.o. navodi se i kako ta tvrtka nema nepokretnu imovinu, vrijednost pokretne imovine iznosi samo oko 20.000 kuna te kako ta tvrtka ima potraživanja od oko tri milijuna kuna. Navodi se i kako taj dužnik nema novca na računima, odnosno da je račun blokiran, te da su prosječni mjesečni troškovi poslovanja Portala dnevno d.o.o tijekom prošle godine iznosili 534.312 kuna mjesečno.

Prijedlog Michaela Ljubasa uslijedio je nakon što je na Trgovačkom sudu u Zagrebu početkom rujna održana o rasprava o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno d.o.o. Ljubas je na tom ročištu rekao da je još krajem veljače bio plaćen utvrđeni dug tvrtke od oko 615.000 kuna te je potvrdio da je tvrtka u novoj blokadi koja do početka rujna iznosila oko 8,3 milijuna kuna , ali i da je najveći vjerovnik Constans DK spreman otpisati dio duga i preuzeti vlasnički udio u Portalu dnevno d.o.o.

Ljubas je kazao i da Constans DK od Portala dnevno potražuje oko 8,15 milijuna kuna, a ostali vjerovnici oko 200.000 kuna te da se oni, kako je kazao, mogu naplatiti u redovnom priljevu te tvrtke u roku od 30 do 60 dana. Prema njegovim riječima, Portal Dnevno d.o.o zapošljava 24 osobe i ostvario je od početka godine oko 2,7 milijuna kuna prihoda.

Prema podacima u sudskom registru, najveći vjerovnik Portala dnevno tvrtka Constans DK registrirana je za poslovanje nekretninama, projektiranje i građenje kojoj je direktor Gordan Vojnić, ujedno i predsjednik uprave Elektroprometa, tvrtke koja se povezuje s Michaelom Ljubasom koji je i predsjednik njezina Nadzornog odbora.

Portal Dnevno d.o.o , tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal, temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač se navodi tvrtka Chic turizam. Direktor joj je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portala Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Michael Ljubas u posljednjih je petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo i s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Direktor izdavača portala Dnevno.hr Michael Ljubas krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u dosad nerazriješenoj pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.