08.11.2016 12:00
ZAGREB, 8. studenoga 2016. (Hina), Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Super studio d.o.o, nakladnikom hrvatskog izdanja magazina o automobilima "Evo" zbog nagomilanog duga većeg od 117.000 kuna.
Od Trgovačkog suda sada se očekuje raspisivanje oglasa kojim se pozivaju zastupnici i vjerovnici te tvrtke da predaju popis imovine i obaveza, odnosno predlože stečaj. Prema podacima dostavljenim Fini, Super studio d.o.o ima dva zaposlena, otvorene račune i položen novac u dvije banke, a osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o tom dužniku.

Prema podacima Fine, nakladnik tog automobilskog magazina prošle je godine imao 1,1 milijuna kuna prihoda i nešto više od 6000 kuna dobiti. Evo magazin, odnosno njegovo licencno izdanje u Hrvatskoj pokrenuto je prije deset godina, a kao posljednje tiskano izdanje na mrežnim stranicama hrvatskog Evo magazina navodi se ono iz listopada 2013.Dugogodišnji glavni urednik Evo magazina i direktor izdavača Super studija je Nikola Tomislav Ćurić, a na još aktivnim mrežnim stranicama navodi se da "Evo magazin testira i piše o automobilima iz svih tržišnih segmenata" te da je "moderan, besprijekorno produciran multimedijalni projekt sa zabavnim, informativnim sadržajem kojem se vjeruje i koji postavlja mjerila u proizvodnji modernog i zabavnog sadržaja o automobilima".

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.