04.11.2016 07:45
ZAGREB, 3. studenoga 2016. (Hina), Tiskara Vjesnik objavila je izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja za prvih devet mjeseci ove godine u kojem se navodi da je u tom razdoblju tvrtka poslovala sa čak 8,6 milijuna kuna gubitka, ali i da su ukupni prihodi od 42,9 milijuna kuna deset posto manji od onih ostvarenih prošle godine.
S druge strane, rashodi su smanjeni samo za četiri posto i iznose čak 51,6 milijuna kuna, a među njima se posebno ističu povećani materijalni troškovi i troškovi osoblja – 222 radnika koji su veći za dva posto u odnosu na lanjske i iznose 13,6 milijuna kuna. Tiskara Vjesnik najveći dio svojih prihoda dobiva od tiskanja novinskih izdanja Hanza medije, medijske kompanije u većinskom vlasništvu Marijana Hanžekovića.

Od usluga tiskanja u prvih devet mjeseci uprihodila je 39 milijuna kuna te od prodaje otpadnog materijala – novinskog papira i ploča oko 1,25 milijuna kuna. Posljednji nerevidirani podaci o poslovanju tiskare u većinskom državnom vlasništvu pokazuju nastavak višegodišnjeg trenda poslovanja s gubitkom koji bi mogao biti značajno veći od prošlogodišnjeg u iznosu od 6,8 milijuna kuna.

Prema posljednjem nerevidiranom izvještaju o poslovanju u 2015. ta je tiskara ostvarila ukupno 64,3 milijuna kuna prihoda, što je bilo čak 18 posto manje nego 2014. U izvještaju se navodi i da su ukupni rashodi lani bili 72,4 milijuna, ali da su za četvrtinu smanjeni u odnosu na 2014.

Uprava ističe se i da je prošle godine tiskara imala značajnih poteškoća s likvidnošću, ali i da se ove godine očekuju poteškoće u naplati potraživanja od kupaca tiskarskih usluga. Naglašava se i da postoje slučajevi – sudski sporovi koji bi mogli izazvati značajnije troškove i negativno se odraziti na poslovanje.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.