26.10.2016 11:01
ZAGREB, 26. listopada 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je prijedlog Fine za otvaranje stečajnog postupka nad Infoweb udrugom za neovisno internet informiranje d.o.o, nakladnikom regionalnog poslovnog portala seebiz.eu, zbog neizvršenih osnova za plaćanje u razdoblju dužem od 120 dana u iznosu većem od 12.000 kuna do 5. listopada ove godine.
Prema rješenju Fine, ta udruga i nakladnik portala seebiz.eu ima samo jednog zaposlenog, otvoren račun u jednoj banci te, osim navedenog duga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini dužnika.I nfoweb udruga za neovisno internet informiranje osnovana je u srpnju 2013. godine, kada je i upisana u registar udruga. Kao predsjednik udruge navodi se Siniša Malus, u impresumu portala seebiz.eu Malus je istaknut kao voditelj projekta, a sama udruga kao nakladnik tog medija.

Portal seebiz.eu predstavljen je u listopadu 2007., a kako se u medijima navodilo, cilj mu je bio postati informacijski one stop shop na kojem će se nalaziti sve relevantne burzovne i ostale financijske informacije i analize iz zemalja cijele regije.

Kako se tada u medijima navodilo, projekt je pokrenula skupina medijskih djelatnika i financijskih stručnjaka uz potporu Hypo banke preko tadašnje tvrtke Regionalni medij, kojoj je na čelu bio Malus. Nakon otvaranja i zaključenja stečaja Regionalnog medija, osnovana je Infoweb udruga za neovisno internet informiranje koja je trenutni nakladnik portala seebiz.eu.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.