06.10.2016 07:40
DUBROVNIK, 5. listopada 2016. (Hina), Dubrovački gradski vijećnik liste "Srđ je Grad" Maro Kristić rekao je u srijedu na sjednici Gradskog vijeća kako je podnio prijavu poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje u Dubrovniku rade za Uber jer izbjegavanjem plaćanja raznih davanja državi i gradu "stvaraju nelojalnu konkurenciju dubrovačkim taksistima". 
"Uber je nelojalna konkurencija. Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi i moramo se boriti za interese svojih autotaksi prijevoznika. Prijevoznici Ubera ne podliježu odlukama grada, a smatram da bi Gradsko vijeće trebalo ovlastiti predsjednika da pismom obavijesti mjerodavne institucije", rekao je Kristić.  

S njime se složio i vijećnik Dubrovačkoga demokratskog sabora Pero Vićan, koji je pozvao mjerodavni dubrovački Upravni odjel da za sljedeću sjednicu pripremi materijale o tome koje su sve propuste prema gradu načinili prijevoznici koji surađuju s Uberom. "Uber radi kaos u Dubrovniku i ugrožava taksiste i njihove obitelji", ustvrdio je Vićan.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.