02.09.2016 12:00
ZAGREB, 2. rujna 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u petak je zaključio stečaj Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske (UNRH) pa će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta udruga s 14.728 kuna duga biti izbrisana iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa u svibnju kojim su pozivani zastupnici Udruge nezaposlenih da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveza udruge, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje redovnog stečajnog postupka.Budući da se zastupnici UNRH-a i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka udruge za koju se u službenom rješenju navodi kako "iz podneska Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje proizlazi da nema zaposlenih".

Udruga nezaposlenih osnovana je u listopadu 2012., a u registru udruga kao predsjednik je upisan Antonio Martinec.Kao cilj UNRH-a istaknuto je "osmišljavanje i provođenje projekata i programa cjeloživotnog učenja i stjecanje znanja i vještina, a radi podizanja konkurentnosti na tržištu rada" te organiziranje radionica za edukaciju članova udruge kako bi predavali što "kvalitetnije prijave za zaposlenje".

Udruga nezaposlenih Republike Hrvatske je, prema dostupnim informacijama, posljednji puta bila aktivna u prosincu 2013. kada je na facebooku pozivala nezaposlene da iskoriste prigodu na besplatno učlanjenje, a dotad je organizirala jednu humanitarnu akciju za prikupljanje novčane pomoći najugroženijima za njihov "novi početak" o čijem rezultatu i iznosu prikupljenog novca nije izvijestila.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.