26.08.2016 10:10
ZAGREB, 26. kolovoza 2016. (Hina), Domaći trgovački lanac neprehrambene robe Pevec u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 622,5 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla 12 puta, na gotovo 23 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Peveca.
"Izvrsni rezultati za prvu polovinu ove godine posljedica su završetka širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanja tržišnih pozicija koje su osigurale velik porast prihoda i iskoraka kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način", izjavila je povodom objave rezultata članica Uprave Peveca Lidija Kljajić.

Iz Peveca dodaju i da su provođenjem aktivnosti za upravljanje opskrbnim lancem i u sklopu toga upravljanje zalihama, logističkim procesima i portfeljem unutar pojedinih asortimana, omogućili podizanje koeficijenta obrtaja zaliha i porast profitabilnosti.

"Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji, čiji je rast prihoda za prvu polovinu ove godine čak 48 posto u odnosu na lani, što je rezultat i intenzivnijih procesa vezanih uz jačanje veleprodaje uz vođenje računa o cjenovnoj politici i da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana i  kupaca odnosno kanala poput HORECA, građevinskih tvrtki i slično", kažu iz Peveca.

Poručuju i da je temeljni cilj veleprodaje tvrtke Pevec ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera, te uspostaviti s njima dugoročnu suradnju i dobre poslovne odnose, te posljedično i povećanje tržišnog udjela.Taj trgovački lanac ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.