29.07.2016 12:00
ZAGREB, 29. srpnja 2016. (Hina), Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izvijestio je u četvrtak da je zbog nedopustivih postupaka "onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom" opozvao glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) i cjelokupni nadzorni odbor".
Kao ministar unutarnjih poslova većinski sam član Skupštine AKD-a i kao takav donio sam odluke - opozvao sam glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost, opozvao sam cjelokupni nadzorni odbor i imenovao drugi, imenovao sam privremenu upravu AKD-a do formiranja nove vlade", kazao je Orepić na konferenciji za novinare u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova.

Dodao je i da je zbog teže povrede rada i discipline sa svoje dužnosti udaljen predsjednik nadzornog odbora AKD-a koji je inače visoki dužnosnik Ravnateljstva policije. Pojasnio je da je razlog za kadrovske promjene u ugovoru o radu opozvane direktorice AKD-a , odnossno u aneksu ugovora koji je štetan za AKD te je donesen mimo propisanih normi, u vakumu nakon izbora, a prije formiranja vlasti 27. studenoga prošle godine. "Agenciju bi ove radnje koštale milijun kuna, a po odredbama novog aneksa da bi smijenili gospođu trošak je na razini dva milijuna i 235 tisuća kuna", rekao je Orepić.

Kazao je i da je za izradu aneksa AKD platio više od 15.700 kuna odvjetničkom društvu Vladimira Terešaka iako je to mogla odraditi i pravna služba AKD-a. Istom je odvjetničkom društvu, dodao je, u 2015. AKD-a uplatio 788 tisuća kuna, a u ovoj godini 97.000 kuna, dok mu je fakturirano još preko 100 tisuća kuna. "Ovaj način vođenja trgovačkog društva je nedopustiv. Treba ući u svako trgovačko društvo u većinskom vlasništvu RH i vidjeti imali još slučajeva. Ovo je nedopustivo za građane", poručio je Orepić.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.