15.07.2016 08:00
ZAGREB, 14. srpnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim se poziva zastupnik Udruge diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te udruge kojoj je u skraćenom stečajnom postupku utvrđen dug od gotovo 60 tisuća kuna.
U sudskom oglasu pozivaju se i vjerovnici udruge da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnik UDNG-a i vjerovnici u zakonski propisanim rokovima, sud će smatrati da je ta udruga nesposobna za plaćanje i po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske koju zastupa Martin Boljevac osnovana je u studenome 2010. a zalagala se za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž, odnosno mijenjanje njihovih moralnih načela".

UDNG je u svojim priopćenjima isticao da korisnicima nudi i "usluge primarne pravne pomoći" - 50 posto besplatno, a ostatak uz naplatu. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik s korisnikom sklopi ugovor o "sekundarnoj pravnoj pomoći", ali bez posredstva UDNG.Takvim su načinom rada, kako su isticali, korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade". Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku.

U skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik treba u roku od petnaest dana dati popis imovine i obaveza, a u stečaju će, među ostalim, završiti ako iz toga popisa proizađe da imovina udruge nije dostatna ni za namirenje stečajnog postupka.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.