06.07.2016 08:00
Zagreb, 5. srpnja 2016. (Hina)ZAGREB, 5. srpnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu objavio je zaključak u kojim se pozivaju vjerovnici Srpske narodne stranke (SNS) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te političke stranke s 29.523 kuna utvrđenog duga.
U istom zaključku pozivaju se i zastupnici SNS-a da predaju ovjereni popis imovina i obaveza stranke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je SNS nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja. Srpska narodna stranka upisana je u registar političkih stranaka 28. svibnja 1991. pod registarskim brojem 62, a kao predsjednik i zastupnik stranke sa sjedištem na zagebačkom Mažuranićevu trgu navodi se Zoran Kojić. Čelnici Srpske narodne stranke još su u rujnu prošle godine potvrdili da im zbog blokade računa i nagomilanih dugova prijeti stečaj.

Kako je Zoran Kojić tada kazao za Jutarnji list, SNS će "najvjerojatnije ići u likvidaciju jer dugovi iz prošlosti iskaču poput kostura iz ormara" te da ih oni nisu u mogućnosti podmiriti. Prema njegovim riječima, najviše se nagomilalo kazni jer bivše stranačko vodstvo nije na vrijeme podnosilo izvješća o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu. Kazao je i da su financijski problemi počeli zbog tužbe odvjetnika Vladimira Gredelja kojega je pokojni stranački predsjednik Milan Đukić uvrijedio rekavši kako je Gredelj 2002. izjavio "da je samo mrtav Srbin dobar Srbin".Zbog te izjave Gredelj je tužio Đukića i SNS te tražio kunu i ispriku, na što Đukić nije pristao, ali se čelništvo SNS-a Gredelju ispričalo 2013. Prema Kojićevim riječima, ta je tužba bila povučena, ali su se počele nagomilavati kazne zbog nepodnošenja izvješća Državnom izbornom povjerenstvu.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.