28.06.2016 08:00
ZAGREB, 27. lipnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se obustavlja skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom Chic Turizam, osnivačem tvrtke Portal Dnevno – izdavačem istoimenog portala, jer je sudu dostavljen popis imovine i obaveza te tvrtke u kojem se, između ostaloga, navodi da u vlasništvu ima stan u Zagrebu i poslovni prostor u Splitu. 
U sudskom rješenju navodi se i da je zastupnik Chic turizma priznao da ima i obveza prema vjerovnicima i prema poreznoj upravi, a budući da je sudu dostavljen dokaz da posjeduje imovinu iz koje se mogu namiriti troškovi stečajnog postupka, nisu ispunjene pretpostavke za istovremeno otvaranje i zaključenje skraćenog stečajnog postupka. Navodi se i da će se nakon obustave skraćenog stečaja nad Chic turizmom 'postupak nastaviti prema općim odredbama stečajnog zakona'.  

Najnovije rješenje trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa objavljenog sredinom svibnja u kojem se pozivao zastupnik Chic turizma da preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna.  Početkom svibnja bio je objavljen i prijedlog Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna. Nakon toga je i sudskim zaključkom početkom lipnja pozvan Michael Ljubas da kao zastupnik Portala Dnevno preda izvješće o financijsko-gospodarskom stanju te tvrtke.  

Kako se navodi u zaključku, ne odazove li se Ljubas tom pozivu, sud može odrediti njegovo dovođenje, a može ga i kazniti novčanom kaznom do 10.000 kuna. Uz to, sud je zakazao i ročište radi rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog  postupka nad dužnikom Portal Dnevno d.o.o za 8. rujna pred Trgovačkim sudom u Zagrebu.  Portal Dnevno d.o.o, tvrtka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. 

Direktor izdavača portala je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portal Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno. Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je u posljednjih petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača. Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo i s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Michael Ljubas krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.