23.06.2016 07:45
DUBROVNIK, 21. lipnja 2016. (Hina), Predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA razgovarali su s predstavnikom tvrtke Samsung Electronics za Europu o mogućnostima poslovne suradnje u projektu Smart City, na gradskim projektima poput Dubrovačke kartice javnog gradskog prijevoza ili Dubrovačkih muzeja te u partnerstvu kroz sponzorstvo Dubrovačkih ljetnih igara, izvijestili su u utorak iz dubrovačke gradske uprave.
 Na radnom sastanku sudjelovali su dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURA-e Andrea Novaković i Damon Crowhurst, direktor razvoja tvrtke Samsung Electronics za Europu, a na sastanku je iskazana spremnost svih strana za poslovnu suradnju. Posjet predstavnika Samsunga upriličen je u Dubrovniku zahvaljujući velikom zanimanju niza klijenata, počevši od hotelskih kuća pa do javnih ustanova i poduzeća, navode iz Gradske. uprave. 

Naime, Samsung nudi promociju putem digitalnog marketinga prema posjetiteljima posredstvom Samsungovih LED ekrana čije sadržaje za lokalno tržište priprema dubrovačke tvrtka Intuit d.o.o.. 'U ponudi su i specifična hotelska rješenja, poput IPTV sustava tvrtke Samsung, što je novost ove tvrtke na europskom, a time i hrvatskom tržištu', stoji na stranicama dubrovačke gradske uprave. 

copyrightZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina) - Tvrtka Končar-Generatori i motori potpisala je dva ugovora s austrijskom elektroprivredom Verbund, vrijedna više od 10 milijuna eura za prvu fazu realizacije, a koji se odnose na sveobuhvatnu revitalizaciju dviju elektrana na njemačko-austrijskoj granici, priopćeno je u utorak iz Končara. 

ISTANBUL, 5. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Globalne zrakoplovne kompanije više su nego udvostručile prognoze dobiti za 2023. godinu, s 4,7 na 9,8 milijardi dolara, ohrabrene velikom potražnjom za putovanjima nakon pandemije.

MAGDEBURG, 2. lipanj 2023. (Hina/dpa) - Američki tehnološki div Intel objavio je da pregovara s njemačkom vladom o dodatnoj državnoj pomoći za tvornice čipova, povrh obećanih gotovo sedam milijardi eura.