16.06.2016 07:45
ZAGREB, 15. lipnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Udruge nezaposlenih i obespravljenih radnika (UNIOR) da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s utvrđenih 9.065 kuna duga.
U sudskom oglasu pozivaju se zastupnici te udruge da u roku petnaest dana predaju popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će otvoriti i zatvoriti stečaj UNIOR-a.UNIOR je osnovan u svibnju 2011. u Varaždinu, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik navodi se Dražen Brljak, a kao cilj i djelatnosti udruge istaknuto je "poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja organiziranjem i održavanjem radionica, predavanja, protokom informacija i druženjem".

Osim toga se kao djelatnost udruge navodi pomaganje savjetima i inicijativama stručnih osoba u rješavanju njihovih svakodnevnih problema, sudjelovanje radnika u ostvarivanju zakonom zajamčenih prava te izdavačka djelatnost i organiziranje seminara, okruglih stolova i medijskih nastupa. Najava stečaja UNIOR-a objavljena je samo mjesec dana nakon oglasa Trgovačkog suda u Zagrebu u kojem se pozivaju zastupnici slične organizacije – Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske da u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine i obveza zbog 14.728 kuna utvrđenog duga.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.