14.06.2016 08:01
ZAGREB, 13. lipnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim su tražbine vjerovnika Fames nekretnine d.o.o u stečaju, tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, utvrđene u iznosu od čak 278,8 milijuna kuna.
Prema sudskom rješenju, među vjerovnicima koji imaju tražbine viših isplatnih redova najviše potražuje Alpe – Adria poslovodstvo – čak 223,2 milijuna kuna, Karlovačka banka potražuje 17,7, a tražbine Zvez banke iz Klagenfurta iznose 37,9 milijuna kuna. Istovremeno, Porezna uprava potražuje 2658 kuna, a Financijska agencija (Fina) 6065 kuna.U rješenju se navodi i kako su osporene tražbine drugih Šolinih tvrtki Opatovina projekt d.o.o i Vendita u ukupnom iznosu od 22,9 milijuna kuna.

Petra Šolu povezuje se s više od deset tvrtki u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su tvrtke Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita, preko kojih su, po sumnjama Uskoka, optužnici izvlačili novac iz banke.Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke. Optužnicu je u travnju ove godine potvrdio zagrebački Županijski sud pošto su odbijeni zahtjevi obrane za izdvajanjem dijela dokaza.

Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

Pripremno ročište u slučaju Karlovačke banke koje je trebalo u ponedjeljak biti održano na zagrebačkom Županijskom sudu, odgođeno je za 26. i 27. rujna jer je okrivljeni Josip Kovač dobio novog branitelja koji je molio odgodu kako bi se upoznao sa spisom.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.