08.06.2016 07:45
ZAGREB, 7. lipnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se zaključuje stečaj nad dužnikom 'Domovina – Holding d.o.o', konzultantskom tvrtkom Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, te će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta Tuđmanova tvrtka s 1,55 milijuna kuna utvrđenog duga biti brisana iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz siječnja kojim su se pozivali zastupnici 'Domovine – Holding' da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza tvrtke, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se vjerovnici i Stjepan Tuđman nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćenje i po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka. Tvrtka 'Domovina – Holding' osnovana je 1995., temeljni kapital joj je 100.000 kuna, a kao jedini osnivač i direktor u sudskom registru naveden je Stjepan Tuđman.

U predmetu poslovanja 'Domovine – Holding', društva za poslovno savjetovanje, navedena je izdavačka i tiskarska djelatnost, financijsko posredovanje, reklama i propaganda i, između ostaloga, proizvodnja metala, građevinarstvo i ugostiteljstvo.Prema posljednjem predanom financijskom izvješću za 2011., 'Domovina – Holding' je imala 2,3 milijuna kuna prenesenog gubitka.

Uz ime Stjepana Tuđmana u sudskom registru povezuje se još devet tvrtki kojima je direktor, jedini osnivač ili član nadzornog odbora. Od tih devet tvrtki čak šest ih je brisano iz sudskog registra, a aktivne su još samo tri među kojima su trenutačno još i Domovina – Holding d.o.o i Domovina d.o.o.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.