07.06.2016 07:40
ZAGREB, 6. lipnja 2016. (Hina), Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak predstavnike Udruge "Blokirani", s kojima je razgovarala o aktivnostima te udruge.

U Hrvatskoj trenutno ima 320.000 blokiranih, a kada se to stavi u kontekst obitelji, brojka iznosi jedan milijun, istaknuli su predstavnici Udruge te dodali kako njihov problem i dalje nije riješen, kao i da dugovi građana rastu iz mjeseca u mjesec, priopćio je Ured predsjednice. 

Predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je predstavnike udruge na daljnju zajedničku suradnju, kako bi se pronašao način za rješavanje problema s kojim su suočeni zaduženi građani. Predstavnici "Blokiranih" zahvalili su predsjednici na upućenom Zahtjevu za ocjenom ustavnosti članaka 75. i 127. Ovršnog zakona te su izrazili nadu kako će Ustavni sud to uskoro riješiti.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.