03.06.2016 07:15
KARLOVAC, 2. lipnja 2016. (Hina), Pošto je unatrag mjesec dana karlovačka bolnica vraćena županiji na upravljanje nakon postupka sanacije bivše Vlade, vijećnici Županijske skupštine u četvrtak su pitali župana kako to da nisu glasali o povratu niti dobili informaciju o financijskom stanju bolnice, a Stjepan Mikulandrić (SDP) ustvrdio da je tijekom sanacije poslovanje poboljšano i da se po prvi put sva plaćanja odvijaju u roku od zakonskih 60 dana.
Karlovački župan Ivan Vučić (HDZ) odgovorio je vijećnicima da je županija osnivačka prava prenijela 2013. godine na Vladu zbog 57 milijuna kuna duga, a da je sada bolnica vraćena županiji bez ikakvih kriterija, samo uz ocjenu da "sanacija nije uspjela". "Vlada je donijela odluku da sanacija nije uspjela i da se vraća na upravljanje nama, što smo mi primili na znanje. Niti su nas pitali, niti o tome treba Županijska skupština odlučivati. Imenovali smo novo Upravno vijeće koje je preuzelo upravljanje od starog i čekamo podatke Fine, jer su za nas samo oni 'sveto pismo o poslovanju'.

Daj Bože da su financije sanirane, ali znamo da stanje u zdravstvu nije dobro i da su bolnice napravile devet milijardi kuna duga, a u tome su vjerojatno, nažalost i naše bolnice, u Karlovcu i Ogulinu, samo bolnica u Dugoj Resi ne", rekao je Vučić. SDp-ovac Mikulandrić potom je ustvrdio kako ima informaciju da je na dan preuzimanja bolnice staro upravno vijeće, ono sanacijsko, dalo novom vijeću zapisnik s poboljšanim financijskim podacima, te je tražio da oni budu predočeni vijećnicima, posebno podatak o razlici stanja u odnosu na dan kada je bolnica 2013. godine bila predana Vladi na saniranje. 

Župan Vučić je potvrdio da je kod primopredaje staro upravno vijeće dalo novom financijsko izvješće, ali se o tim podacima nije raspravljalo s obrazloženjem da se čekaju službena financijska izvješće o obavezama i potraživanjima. Upravljanje karlovačkom Općom bolnicom od sanacijskog upravitelja kirurga Suada Crnice 2. svibnja je preuzeo v.d. ravnatelj, neurolog Ervin Jančić, a prema riječima Crnice sanacija koja se provodila od 2013. godine "potpuno je uspjela, rashodi bolnice smanjieni oko deset milijuna kuna, te bolnica nema dospjelih neplaćenih računa, odnosno nema dugova". 

Na županijskoj je skupštini također rečeno da su se i prije i tijekom sanacije godišnje obnavljali po jedan ili dva bolnička odjela, a ovih je dana započela 70 milijuna kuna vrijedna energetska obnova bolnice, dok je do kraja ove godine planirano i preuređenje dijela prostora u dnevnu bolnicu, zamjena kotlovnice i gradnja praonice rublja i centra za zbrinjavanje sveg bolničkog otpada, komunalnog i medicinskog.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.