31.05.2016 07:45
SPLIT, 30. svibnja 2016. (Hina), U Splitu je održana peta sjednica Odbora vjerovnika društva Sportski grad TPN d.o.o. u stečaju koji upravlja Spaladium arenom,  a zaključak sjednice zatvorene za javnost  je da stečajni upravitelj mora sazvati skupštinu vjerovnika na kojoj će se odlučiti o prodaji splitske arene.
Stečajni upravitelj Perica Mitrović za Hinu je rekao da je cilj sjednice bio da se svi zainteresirani upoznaju sa problematikom  Spaladium arene kako bi se kroz stečajni postupak pronašlo rješenje koje bi ubrzalo prodaju imovine. "Sukladno tome nastavit će se pregovori između Grada Splita, banaka i države. Osim toga donesena je odluka da je stečajni upravitelj obvezan dati prijedlog za sazivanje skupštine vjerovnika na kojoj će se donijeti odluka o prodaji imovine stečajnog dužnika. Procjenjena vrijednost imovine stečajnog dužnika  iznosi 455.380.000 kuna" podsjetio je Mitrović.  

Na današnjoj sjednici Odbora vjerovnika među ostalim je bio gradonačelnik Ivo Baldasar, predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI), predstavnici poslovnih banaka koji su razlučni vjerovnici i predstavnike radnika.Još jednom su svi zajedno razmotrili što  mogu napraviti prije oglašavanja prodaje Spaladium arene. Odbor vjerovnika je u tom stečajnom postupku utvrdio da je način prodaje Spaladium arene vrlo kompliciran zbog čega je i odgodio donošenje odluke o njezinoj prodaji kako bi dodatno razmotrili mogućnosti rješavanja teškoća. 

Prema onome što je stečajni upravitelj Perica Mitrović ranije izjavljivao  Grad Split mora preuzeti izgrađenu nekretninu, dok država i grad moraju nastaviti parcelirati oko 30.000 četvornih metara i ponovno objaviti javni natječaj za pravo gradnje na površini oko 15.000 metara četvornih pokraj dvorane. Upravo je Mitrović mišljenja da se problem Spaladium arene mora riješiti kako bi se zbog zastoja izgradnje spriječilo njezino daljnje propadanje. 

Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine. Javni su partneri grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom.  Za potrebe Svjetskog prvenstva 2009. izgrađena je samo sportska dvorana, bez poslovnog tornja, koji je također bio predviđen i iz kojega bi se namirio novac za održavanje dvorane.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.