30.05.2016 07:25
ZAGREB, 19. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici 'Kreativne produkcije' d.o.o, produkcijske tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza tvrtke s utvrđenih 6886 kuna duga.
Kako se navodi u oglasu, na temelju prijedloga Financijske agencije (Fine) iz veljače, pozivaju se i vjerovnici Majetićeve tvrtke da u roku od 45 dana predaju prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici 'Kreativne produkcije' u zakonskim predviđenim rokovima, sud će utvrditi da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti odluku o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Prema podacima dostavljenim Fini, ta tvrtka nema zaposlenih. 'Kreativna produkcija' osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor.

Najava stečaja 'Kreativne producije' uslijedila je godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke 'Audio vizualne atrakcije' (AVA) koja je, prema riječima stečajnog upravitelja Jure Marušića, ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do sto milijuna kuna. Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog 'kraljem sapunica' koji je, između ostalog, producirao serije 'Villa Marija' i 'Ponos Ratkajevih', u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna.

Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju djelatnost nastaviti preko tvrtke 'Kreativna produkcija', no njegov projekt koji je, prema medijskim napisima, još prošle godine navodno nudio Hrvatskoj radioteleviziji (HRT-u) nije ušao u plan realizacije.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.