30.05.2016 07:30
ZAGREB, 20. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se zaključuje stečajni postupak nad dužnikom Ujedinjene produkcije, produkcijskom kućom kojoj su osnivač Digitel komunikacije i direktor Aljoša Roksandić, pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka sa čak 53,2 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Kako se navodi u rješenju, stečaj je zaključen na prijedlog Financijske agencije (Fine) koja je u listopadu prošle godine dostavila potvrdu o navedenom dugu te istaknula da je dotad račun Ujedinjenih produkcija bio u blokadi 122 dana. Nakon toga, u studenom prošle godine, imenovan je privremeni stečajni upravitelj koji je naveo da je "neosporno ispunjen stečajni razlog prezaduženosti" i nelikvidnosti  s obzirom na neisplatu plaća u razdoblju dužem od 30 dana i nepodmirenje dvadeset posto dospjelih obveza iz financijskog izvješća za prethodnu godinu. Istaknuo je i da Ujedinjene produkcije  nemaju sigurne naplative imovine iz koje bi se mogli namiriti troškovi prethodnog i otvorenog stečajnog postupka, te je pozvao vjerovnike zainteresirane za pokretanje stečaje na uplatu predujma za pokriće troškova.

Budući da se nitko od vjerovnika nije javio, sud je donio odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.Kako se navodi u registru, Ujedinjene produkcije su tvrtka koju su Digitel komunikacije osnovale 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a poznata i je po najavama njezinih čelnika iz 2009. da će "uvesti novi način poslovanja koji će donijeti brojne koristi za sve na tržištu zabave".

Navodilo se da se radi o "korištenju sinergija i jačanju kapaciteta zabavne industrije na ograničenom tržištu regije sa ciljem razvoja visokokvalitetnih i komercijalno uspješnih projekata, koji će zadovoljavati interese autora, krajnjih korisnika, distributera i prikazivača, te oglašivača i investitora". Tada se kao projekt Ujedinjenih produkcija u suradnji s tvrtkom Tonči Huljić Production najavljivalo zajedničko pokretanje TV programa samo za žene pod nazivom "Ona".

Protiv rješenja o zaključenju stečajnog postupka Ujedinjenih produkcija moguća je žalba Visokom trgovačkom sudu.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.