30.05.2016 07:45
ZAGREB, 25. svibnja 2016. (Hina), Visoki trgovački sud je Trgovačkom sudu u Osijeku proslijedio zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Udruženjem novinara Republike Hrvatske  (UNRH), udrugom koju je osnovao novinar Domagoj Margetić i kojoj je do 1. rujna 2015. bio utvrđen dug od 1,18 milijuna kuna.
UNRH koji je Domagoj Margetić likvidirao u ožujku navodeći kao razlog 'neodržavanje redovne skupštine' imao je do rujna prošle godine evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od čak 3281 dana. Prema podacima u zahtjevu Fine, UNRH nema niti jednog zaposlenog i nema  otvoreni račun. Kako se navodi, Fina ne raspolaže s drugim podacima o imovini UNRH-a.

Udruženje novinara Republike Hrvatske osnovano je u siječnju 2002., a u registar udruga bilo je upisano u veljači te godine. Navodi se da je predsjednik u osmogodišnjem mandatu do siječnja 2010. bio Domagoj Margetić, a u registru nisu navedene druge osobe koje bi predstavljale tu udrugu osnovanu za 'poticanje i  promicanje stvaranja novog sustava javnog i demokratskog upravljanja informacijama kako bi javne informacije postale realno dostupne svim građanima'.

Kao cilj likvidiranog UNRH-a navodilo i se poticanje i promicanje primjene novog modela novinarstva 'u smislu ekonomije informacija s tehnologijom kvantificiranja njihove vrijednosti i kvalitete'.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.