19.05.2016 07:45
ZAGREB, 18. svibnja 2016. (Hina), Uprava Imunološkog zavoda objavila je u srijedu poslijepodne kako su bankovni računi Imunološkog deblokirani s obzirom da je postignut dogovor s vjerovnicima te su povučeni ovršni prijedlozi. 
"Dana 18. svibnja bankovni računi trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. su aktivni s obzirom da je s vjerovnicima postignut dogovor temeljem kojeg su u Financijskoj agenciji (Fina) povukli ovršne prijedloge", priopćila je Uprava Imunološkog putem Zagrebačke burze. Ministar zdravlja Dario Nakić ranije je izjavio kako vjeruje da će danas biti završena priča oko blokade računa Imunološkog zavoda te izrazio nadu da će ta tvrtka napokon početi raditi.

"Imunološki zavod već tri godine nema nikakvu licencu, on ne radi. Krenulo se u preoblikovanje društva bez da se donio financijski plan kako će se preoblikovati iz dioničkog društva u ustanovu. Od prvog dana kako smo preuzeli vlast kažemo da nam je to izrazito važan strateški projekt i dajemo sve od sebe ne bi li se pokrenula proizvodnja u Imunološkom", rekao je Nakić novinarima prije početka Vladine sjednice.

Imunološkom zavodu d. d. od siječnja je blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, a zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja.Iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u utorak su poručili kako očekuju skidanje blokade jer je o tome s vjerovnicima postignuta načelna suglasnost.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.