17.05.2016 07:50
ZAGREB, 16. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se poziva zastupnik tvrke Chic turizam, osnivača portala Dnevno.hr, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna.
Sudski oglas objavljen je nakon zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka kojeg je Fina objavila u ožujku, a u njemu se pozivaju i vjerovnici Chic turizma da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna predujma za pokriće troškova. Ne odazove li se zastupnik Chic turizma ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Odluka Trgovačkog suda u Osijeku uslijedila je nakon prošlotjedne objave prijedloga Fine za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o, izdavačem portala Dnevno.hr zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna.Portal Dnevno d.o.o, tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. Direktor izdavača portala je poduzetnik Michael Ljubas koji se navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je u posljednjih petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača. Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima, a krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.