12.04.2016 07:45
ZAGREB, 12. travnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu donio je rješenje kojim se otvara i zatvara stečajni postupak nad Medianom d.o.o, PR tvrtkom Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika vlade Ive Sanadera, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja tvrtka brisati iz sudskog registra.
Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa u veljači kojim su se pozivali vjerovnici te Mačekove tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 1728 kuna. U tom istom sudskom oglasu pozivao se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Budući da se Maček i njegovi vjerovnici nisu odazvali u predviđenim zakonskim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Najavljeno brisanje još jedne Mačekove tvrtke iz sudskog registra uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu još u siječnju otvorio i istovremeno zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje. Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Sanadera Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ. Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu u tom slučaju, no Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.