08.04.2016 07:45
RIJEKA, 7. travnja 2016. (Hina), Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Rijeci, prije susreta s Upravom Jadrolinije, izjavio kako će se o mogućoj smjeni te i svih ostalih 50 uprava tvrtki koje spadaju u nadležnost njegova ministarstva, odlučivati nakon provedene analize koja je u tijeku.
Butković je novinarima komentirao zahtjev Sindikata pomoraca Hrvatske za smjenom Uprave Jadrolinije, rekavši kako "nitko nije sveta krava" i da "nema uprava koje su zauvijek, pa tako ni Jadrolinije”. Sindikate je pozvao da se vrate dijalogu s Upravom, poručivši kako nema problema koji se ne može riješiti u normalnom razgovoru te istaknuvši da Uprava Jadrolinije iskazuje spremnost za nastavkom razgovora. Butković je kazao kako su proračunska izdvajanja za Jadroliniju jednim dijelom smanjena zbog uštede u cijeni goriva u odnosu na 2013. godinu, kad su se potpisivali ugovori pa nisu bila potrebna planirana sredstva.

Standard na svim linijama ostaje isti kao i prošle godine i neće se ukidati linije, kao što se spominjalo, naglasio je. Novinari su o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije pitali i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, na što im je odgovorio kako će se upoznati s poslovanjem Jadrolinije i njezinim potrebama, nakon čega će znati više i donijeti neke zaključke. Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je smjenu Uprave Jadrolinije koju proziva za loše poslovanje, a teret kojega u posljednje tri godine snose hrvatski pomorci. Iz sindikata su napomenuli kako su bili zadovoljni nakon što je Uprava imenovana te su nakon prvih razgovora i sastanaka mislili da s njom neće imati problema, ali da se ispostavilo kako su obećanja Uprave bila "prazna" i nisu se ostvarila.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.