17.02.2016 07:35
ZAGREB, 16. veljače 2016. (Hina), Europapress Holding (EPH), vodeća hrvatska novinsko-izdavačka kuća u većinskom vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, prošlu je godinu završila s 2,3 milijuna kuna neto gubitka, navodi se u izvješću o ispunjavanja plana predstečajne nagodbe EPH objavljenom na stranicama Fine.

Prema izvješću u prošloj je godini EPH, izdavač Jutarnjeg lista, Globusa, Glorije i ostalih tiskovina, imao čak 108,7 milijuna poslovnih prihoda, značajno više od 77,3 milijuna kuna prihoda ostvarenih u 2014. U računu dobiti i gubitka navodi se i da su prihodi od prodaje u 2015. iznosili čak 71,5 milijuna, dok su prethodne godine iznosili samo 30,4 milijuna kuna. No, istovremeno i ukupni rashodi EPH značajno su povećani - s 45,1 milijuna kuna na završetku 2014 na čak 111,1 milijun kuna koliko su iznosili na kraju prošle godine.EPH u izvješću ističe i da su u prošloj godini značajno povećani troškovi osoblja sa 7,9 na čak 24,5 milijuna kuna, a da su i troškovi neto plaća i nadnica narasli s 4,6 milijuna na 13.5 milijuna kuna.

Istovremeno, navodi se i da su troškovi poreza i doprinosa iz plaća narasli s 2,1 milijuna na 7,6 milijuna kuna. Navode i da su u organizacijskom preustroju te medijske kompanije matičnom EPH-u pripojene tvrtke Media Nexus, EPH Media i EPH Magazini te je EPH preuzeo sve obaveze pripojenih društava po osnovi predstečajne nagodbe. Ističu i da su u studenom prošle godine pripojena i ostala povezana društva Europa Digital, Cropix, Revije i Press Express. U izvješću koje potpisuje predsjednik Uprave EPH Marko Smetiško stoji i da prošle godine EPH nije poduzelo niti jednu radnju koja bi za posljedicu imala dovođenje vjerovnika te medijske kompanije u nejednaki položaj.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.