15.02.2016 08:27
ZAGREB, 11. veljače 2016. (Hina), Jadran film produkcija izvijestila je u četvrtak da nije u blokadi te da je Trgovački sud pokrenuo skraćeni stečajni postupak na temelju prijedloga Fine u kojem su paušalno navedeni podaci o blokadi računa.

"Fina protivno stečajnom zakonu, nije uz svoj zahtjev dostavila očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje, niti potvrdu iz koje bi bile vidljive neizvršene osnove za plaćanje, budući ih nema, već je samo paušalno navela podatak o blokadi računa čime je dovela sud u zabludu", navodi Jadran film produkcija u dopisu Hini. Dodaju i da se radi o nenamjernoj pogrešci i previdu koji će biti ispravljen u najkraćem roku. Kao dokaz tome, Hini je iz Jadran film produkcije dostavljena potvrda Fine od četvrtka 11. veljače koja je poslana i Trgovačkom sudu u kojoj se navodi da ta tvrtka od 16. prosinca do danas nema nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

"Društvo Jadran film produkcija d.o.o koje je prošle poslovne godine imalo dobit od 246.000 kuna i milijunski promet normalno posluje te će ove godine ostvariti još veći promet i dobit", navodi se u dopisu. Dopis Jadran filma produkcije uslijedio je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu u srijedu objavio oglas u kojem se pozivaju zastupnici te tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu, kojoj je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza poduzeća kojem je utvrđen dug od preko 294.000 kuna. U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.