12.02.2016 07:45
ZAGREB, 11. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Nogometne akademije Marić, udruge kojoj je predsjednik bio bivši nogometaš Dinama Silvio Marić, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog nagomilanog duga od 1,5 milijuna kuna. 
U oglasu se pozivaju zastupnici te udruge da u roku od 15 dana predaju ovjeren popis imovina i obaveza Nogometne akademije Marić (NA Marić), a ne odazovu li se oni ili vjerovnici sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Nogometna akademija Marić bila je otvorena 2008. u blizini stadiona zagrebačkog Dinama, a osim nogometne škole za djecu, u opisu djelatnosti navodilo se i planiranje rada i razvitka nogometnog športa, organiziranje i provođenje treninga, ali i priprema članova za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske odnosno državne reprezentacije.

Osnivačka skupština udruge NA Marić bila je održana krajem 2002., a kao njezin predsjednik od 2007. do 2011. u registru udruga navodio se Silvio Marić. Bivši nogometaš Dinama nakon otvorenja akademije 2008. bio je prijavljen građevinskoj inspekciji jer ga je član Vijeća gradske četvrti Maksimir optužio da je uz pomoć veza u Gradskom uredu za graditeljstvo na zelenoj površini izgradio parkiralište za svoju akademiju te da je sagradio montažne objekte bez dozvole. Marić je tada tvrdio da s parkiralištem nema nikakve veze te da je to stvar Grada Zagreba koji je za to ishodio sve potrebne dozvole. Za montažne objekte rekao je da nije znao da je i za njih potrebna dozvola. “Mi smo za klince napravili svlačionice jer su stare bile u užasnom stanju, htjeli smo da to na nešto liči i da, eto, izgleda gospodski”, kazao je tada Marić za Index.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.