11.02.2016 07:45
ZAGREB, 10. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je u srijedu oglas u kojem se pozivaju zastupnici Jadran filma produkcije d.o.o, tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu čiji je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke kojoj je utvrđen dug od nešto više od 294.000 kuna. 
U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka. Jadran film produkcija je osnovana u rujnu 2009. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, direktor joj je Vinko Grubišić, a kao osnivač navodi se Jadran film, nekada najveća hrvatska filmska kuća. 

Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. Jadran film produkcija je tu godinu završila s prihodom od čak 1,47 milijuna kuna i s dobiti od nešto više od 170.000 kuna. Mediji su pisali da je Jadran film produkcija još 2013. bila jedna od rijetkih uspješnih tvrtka nastalih iz Jadran filma kojemu je te godine bio blokiran račun. Prema tadašnjim rezultatima poslovanja te su godine blokirane račune imali i Jadran film tehnika, Jadran film laboratorij, Jadran film studio, Jadran film distribucija i Jadran film scenografija. Bez blokade računa i s dobiti poslovala je Jadran film produkcija i Jadran film kreativna agencija.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.