09.02.2016 07:45
RIJEKA, 8. veljače 2016. (Hina), Član Uprave Tvornice industrijske i brodske opreme "3. maj" (TIBO) Matko Pekić predao je u ponedjeljak na Trgovačkome sudu u Rijeci prijedlog za pokretanje stečaja budući da je račun te tvornice blokiran dulje od 80 dana, a posljednjih dana nije bilo novih uplata. 
Pekić je rekao za Hinu da je predao prijedlog za stečaj te da novih uplata na račun TIBO-a u posljednjih nekoliko dana nije bilo. Potvrdio je da je za deblokadu računa TIBO-a i nastavak poslovanja bilo potrebno oko dva milijuna kuna. Štrajk zbog neisplate plaća u matuljskoj tvornici bio je pokrenut više puta, a posljednji je održan od početka prosinca do potkraj siječnja ove godine.

Oko 80 radnika nadalo se da će tvornicu kupiti njihov najveći poslovni partner Uljanik, no jedinu ponudu na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica predao je samoborski DIV. Kako bi pomogla tvornici, država ju je lani dokapitalizirala sa zemljištem na kojemu se nalazi, vrijednom oko 30 milijuna kuna. Brodogradilište "3. maj" upisalo je založno pravo na to zemljište, tj. dvije hipoteke – prva od 3,5 milijuna kuna odnosi se na avanse za novogradnju, a druga od pet milijuna kuna na pozajmicu za isplatu plaća. Veći dio pozajmice za plaće isplaćen je u dvije tranše.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.