04.02.2016 07:45
ZAGREB, 3. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.
 U sudskom oglasu poziva se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Ne odazovu li se Maček i njegovi vjerovnici u predviđenim zakonskim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka. Predstečajni problemi još jedne Mačekove tvrtke uslijedili su samo dva tjedna nakon što je Trgovački sud u Zagrebu otvorio i zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje i donio odluku o brisanju te tvrtke iz sudskog registra. 

Sud je donio tu odluku jer je tijekom prethodnog postupka utvrdio da imovina te Mačekove tvrtke koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova stečajnog postupka. No, prema sudskoj odluci, za MPR Strateško komuniciranje imenovan je i stečajni upravitelj koji zastupa eventualno novopronađenu stečajnu masu te tvtke nakon zaključenja i brisanja iz sudskog registra. Ukoliko bi se naknadno pronašla imovina koja bi činila stečajnu masu, sud može posebnim rješenjem odrediti nastavak stečajnog postupka radi namirenja vjerovnika. 

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Ive Sanadera Ratko Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ, no Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.