15.01.2016 07:49
ZAGREB, 14. siječnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u četvrtak je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Sport Indexa d.o.o, jedne od izdavačkih tvrtki vlasnika i osnivača portala Index.hr Matije Babića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s utvrđenim dugom od preko 290.000 kuna.
U sudskom oglasu poziva se i zastupnik Sport Indexa da u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici tog izdavača sud će smatrati da je Sport Index nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Sport Index je osnovan u ožujku 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna koju direktor Matija Babić zastupa pojedinačno i samostalno. Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. tu je godinu Sport Index završio s prenesenim gubitkom većim od 170.000 kuna i s kratkoročnim obavezama većim od 300.000 kuna.Stečajni postupak Sport Indexa uslijedio je gotovo dvije godine nakon što je nagodbeno vijeće Fine u veljači 2014. donijelo rješenje o odbacivanju prijedloga za pokretanje predstečajne nagodbe portala Index, uz obrazloženje da je Županijsko državno odvjetništvo u siječnju već podnijelo prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Indexom

.Babić je te godine bio i optužen da je s Vanom Šalov Violić, fiktivnim ugovorima, svoju tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna pa je u travnju 2015. na zagrebačkom Županijskom osuđen nakon priznanja krivnje i nagodbe s tužiteljstvom. Dobio je godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i novčana kazna od 300.000 kuna. Prema presudi, Babić i Šalov Violić su zajedno u državni proračun morali uplatiti oko milijun kuna, a tvrtki koju su oštetili oko 600.000 kuna. U lipnju 2014. bio je pokrenut i stečajni postupak Babićeve tvrtke Prva stranica d.o.o.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.