13.01.2016 07:45
ZAGREB, 12. siječnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je objavio oglas kojim se pozivaju zastupnici Udruge policije "Sveti Mihovil" da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obaveza te policijske udruge s utvrđenim dugom od preko 14.500 kuna. 
U oglasu se i pozivaju i vjerovnici da do kraja ožujka predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se policajci i njihovi vjerovnici, sud će zaključiti da je policijska udruga "Sveti Mihovil" nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka. Udruga policije "Sveti Mihovil", sa sjedištem u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, osnovana je u kolovozu 2009. a u opisu njene djelatnosti bilo je okupljanje i poticanje djelatnika policije da se bave proučavanjem i unapređenjem policijske struke. 

Osim toga, isticali su i da se u utjecanju na kvalitetu policijske struke bave organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, tribina i drugih skupova o problematici policijske djelatnosti u društvu. Uz to, djelatnost im je bilo upozoravanje na puno poštivanje prava policijskih službenika te zakonito provođenje njihovih obveza. Kako se navodi u sudskom oglasu, od čelnika te policijske udruge sada se očekuje da sudu predaju popis obaveza i imovine i da, kako je predviđeno, provedu svoje obaveze u zakonski predviđenom roku do kraja siječnja.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.