30.12.2015 08:00
OSIJEK, 29. prosinca (Hina), Za kupnju 46,6 posto dionica Nogometnog kluba Osijek u vlasništvu grada Osijeka pristigla je jedna ponuda, mađarske tvrtke "Meszaros&Meszaros", a nadležno Povjerenstvo ponudu je prihvatilo, te odlučilo da se krene u daljnje pregovore dok konačnu odluku o prodaji dionica treba donijeti Gradsko vijeće, izvijestili su u utorak u osječkoj Gradskoj upravi.
Predsjednik Povjerenstva, gradski vijećnik Damir Kramarić (HDZ) kazao je na konferenciji za novinare kako je za vlasnički udio grada ponuđen iznos od 100 tisuća kuna, a dio ponude je i iznos od 2 milijuna eura, položenih u OTP banci, spremnih za buduća ulaganja u klub. Povjerenstvo je zaključilo kako se NK Osijek, kao jedan od najvažnijih gradskih brendova, ne smije dovesti u situaciju da mu zaprijeti likvidacija, ako se u ovome slučaju, kada postoji samo jedna ponuda, koja udovoljava uvjetima natječaja, ne reagira na pravi način, istaknuo je Kramarić.

Budući da su ponude za otkup svojih dionica, od istog ponuđača, zaprimili osječki "Vodovod" te tvrtke "IPK", i "Gradska banka",  što potencijalnom ulagaču omougćava stjecanje vlasničkog udjela većeg od 80 posto i samostalno upravljanje klubom gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako posao još nije gotov, ali su stvorene pretpostavke da ga se završi relativno brzo. Vrkić je kazao kako će kupac "relativno povoljno dobiti vlasništvo, ali preuzima sve obveze prema igračima i dobavljačima", dodavši  da bi, ako se pregovori između između zainteresiranog ulagača i ostalih vlasnika dionica, uspješno okončaju, sjednica Gradskog vijeća trebala održati polovicom siječnja. Najavio je kako će grad sa zainteresiranim ulagačem sklopiti i poseban ugovor o uvjetima korištenja stadiona "Gradski vrt", a i dalje će, bez obzira na prodaju svog vlasničkog udjela, godišnje izdvajati oko milijun kuna za omladinsku nogometnu školu.

Kramarić je napomenuo kako je mađarska tvrtka nedavno uplatilia milijun kuna pozajmice NK Osijeku, iako je svjesna da to klub neće moći vratiti, što, kako drži, govori o ozbiljnosti njihove ponude, dodavši kako će se u daljnjim pregovorima za koje vjeruje da će biti uspješni tražiti i bankarska garancija za buduća ulaganja, bez čega klub neće biti prodan.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.