17.12.2015 07:55
PAZIN, 16. prosinca (Hina), Trgovački sud u Pazinu objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad pulskom udrugom Ladonja, kojoj je predsjednik bio Plinio Cuccurin - bivši član uprave rovinjskog TDR-a i kandidat za istarskog župana, jer je utvrđeno da ta udruga nema zaposlenih te da ima neizvršene osnove za plaćanje od 1537 kuna u  neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Udruga Ladonja osnovana je u siječnju 2008. kao udruga za zaštitu ljudskih prava kojoj je, kako se navodi, djelatnost bila promicanje i podupiranje razvoja civilnog društva, promicanje i zalaganje za zaštitu građanskih sloboda i prava građana te, između ostaloga, suradnja sa drugim udrugama i organizacijama koje se zalažu za zaštitu građanskih prava i sloboda. Iz udruge građana Ladonja nastala je i istoimena politička opcija koja je na lokalnim izborima 2009. postala druga politička snaga u Istri te je Plinio Cuccurin kao kandidat za istarskog župana ušao u drugi krug u kojem je izgubio od Ivana Jakovčića.

Politička stranka Ladonja i Plinio Cuccurin na parlamentarnim izborima 2011. prešli su izborni prag, ali je Cuccurin  izgubio zastupničko mjesto za koje mu je nedostajalo samo 190 glasova. Nakon lošeg rezultata Ladonje i na lokalnim izborima 2013, Cuccurin je odlučio zatvoriti stranku te je skupština stranke u lipnju te godine donijela odluka o prestanku djelovanja, odnosno gašenju. Istoimena udruga Ladonja nakon provođenja skraćenog stečajnog postupka bit će brisana iz registra udruga.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.