03.12.2015 07:45
ZAGREB, 2. prosinca (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je objavio zaključak da se u provedbi skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom Licentia poetica, agencijom za promidžbu u vlasništvu bivšeg šefa HDZ-ova odjela za komunikacije Andreja Rore, dostave podaci o zaposlenima ili potvrda da nema zaposlenih.
Prema obrazloženju, sud je zatražio podatke od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na zahtjev Financijske agencije, a skraćeni stečajni postupak nad Rorinom tvrtkom provest će ako se ustanovi da nema zaposlenih te da ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana. Protiv ovog zaključka Trgovačkog suda nije dopuštena žalba.

Licentia poetica je agencija za promidžbu koju je Rora osnovao u travnju 2005. i registirao, između ostaloga, za izdavačku djelatnost, promidžbu, ispitivanje javnog mijenja, ali i za iznajmljivanje strojeva i opreme bez rukovatelja, davanje u najam telekomunikacijskih vodova i pružanje usluga u nautičkom, seljačkom i ostalim vrstama turizma. Prema posljednom predanom izvješću o poslovanju za 2013. Licenta poetica ostvarila je dobit od 23.265 kuna.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.