18.11.2015 07:55
ZAGREB, 17. studenoga (Hina), EPH Media, izdavač Jutarnjeg lista i Globusa, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je ukupni neto gubitak od 7,6 milijuna kuna, navedeno je u izvješću o ispunjenju plana predstečajne nagodbe EPH Medije objavljenom na stranicama Fine. 
Prema tom izvješću ukupni prihodi EPH Medije na kraju rujna iznosili su 107,5 milijuna kuna, a lani je ta kompanija imala prihode od 131,1 milijuna kuna.Istovremeno, prošlogodišnji rashodi te tvrtke iznosili su 139,6 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci ove godine 115,2 milijuna kuna. U izvješću stoji i da su povećani troškovi osoblja u EPH Mediji. Zaključno do 30. rujna ove godine za neto plaće bilo je isplaćeno 10,1, a lani 8,4 milijuna kuna. Ističe se i da su značajno povećana potraživanja od povezanih poduzetnika, većinom prema tvrtkama u sklopu matičnog Europrapress Holdinga koja su krajem rujna iznosila 29,1 milijuna kuna, a lani 22,1 milijuna kuna.

EPH Media na vrijeme podmiruje obaveze  

U izvješću stoji i da EPH Media na vrijeme podmiruje svoje obaveze sukladno planu predstečajne nagodbe odobrene u srpnju prošle godine te da uprava kompanije nije poduzela niti jednu radnju koja bi za posljedice imala dovođenje vjerovnika u nejednaki položaj. Rješenjem Fine, ukupne tražbine vjerovnika EPH Medije utvrđene su na čak 448,6 milijuna kuna. Kvartalno izvješće o poslovanju EPH Medije objavljeno je nakon nedavne odluke o pripajanju svih izdvojenih tvrtki matičnom Europapress Holdingu, među kojima su i EPH Media, EPH Magazini, Cropix, Revije d.o.o, Press Express i Europa Digital. Nakon pripajanja izdvojenih tvrtki matičnom EPH-u objavljene su i promjene u vodstvu te medijske kompanije. Predsjednik uprave Europapress Holdinga postao je Marko Smetiško, a dotadašnja direktorica Ana Hanžeković, kći većinskog vlasnika Marijana Hanžekovića, postala je članicom uprave. Istovremeno s promjenama u EPH, na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu očekuje se održavanje pripremnog ročišta u sporu u kojem bivši većinski vlasnik te medijske kompanije Ninoslav Pavić tuži Hanžekovića za prevaru, odnosno za prevarno stjecanje većinskog udjela u Europapress Holdingu (EPH) i traži isplatu 260,7 milijuna kuna zbog “naknade štete uzrokovane prijevarom i izmakle dobiti”.

Hanžeković i Pavić međusobno se prozivaju za kriminalne radnje

U tužbenom zahtjevu, kako saznaje Hina, bivši većinski vlasnik EPH Pavić s osnove naknade štete zbog prevare od Hanžekovića traži isplatu 72,3 milijuna kuna, a zbog izmakle dobiti 188,4 milijuna kuna. Pritom je Pavić kao pravni temelj svog tužbenog zahtjeva priložio dokument naslovljen 'Odnosi članova društva EPH nakon provedbe predstečajne nagodbe' kojeg je sklopio s Hanžekovićem u siječnju 2014. i koji je, kolokvijalno nazvan 'Termsheet', bio temeljem provedbe promjene vlasničke strukture te kompanije. Pavić tužbi tvrdi da Hanžeković nakon ulaganja od 45 milijuna kuna krajem 2014. nije izvršio svoj dio pogodbe, odnosno da na Pavića nije prenio poslovni udjel koji daje 49 posto prava i obaveza u društvu Euro poticaji. U međuvremenu Hanžeković je na portalu Fairpress.eu objasnio razloge prekida aranžmana s Ninoslavom Pavićem. “Ugovor nije realiziran zbog kriminalnih radnji gospodina Pavića zbog kojih je podnesena i kaznena prijava. Radi se o 12,5 milijuna kredita koje je EPH dao Paviću osobno, a koji je Pavić izbrisao iz poslovnih knjiga”, kazao je Hanžeković.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.