12.11.2015 08:30
ZAGREB, 11. studenoga (Hina), Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) produljio je do 10. prosinca rok za predaju obvezujuće ponude za većinski paket dionica Vjesnika d.d. - tiskare u većinskom državnom vlasništvu. 
Na javni poziv za kupnju većinskog paketa dionica Vjesnika d.d. pristigla je samo jedna valjana ponuda, a potencijalni ponuditelj ima rok do 10. prosinca dati obvezujuću ponudu za 50,38 posto dionica te tvrtke kojima je početna cijena 30,22 milijuna kuna. Kako ističu u CERP-u na poziv za kupnju većinskog dijela od 534.926 dionica u državnom vlasništvu javio se samo jedan potencijalni kandidat od kojeg se očekuje i podnošenje plana poslovanja, ulaganja i razvoja Vjesnika d.d u kojem treba navesti i rokove izvršenja svojih obaveza sklopi li s državom ugovor o prodaji i prijenosu dionica.  

Dan prije odluke  o produljenja roka za eventualno podnošenje obvezujuće ponude za preuzimanje udjela u Vjesniku d.d. održana je glavna skupština dioničara te tvrtke na kojoj se raspravljalo o poslovanju društva, ali je usvojen i prijedlog odluke Uprave Vjesnika d.d. da se prošlogodišnji gubitak od 16,23 milijuna kuna prenese u ovu godinu. Na skupštini je odlučeno da se upravi društva ne da razrješnica za 2014. godinu.

Tiskara Vjesnik d.d. u prvih šest mjeseci ove godine imala je čak 21 posto manje prihode nego u istom razdoblju lani te je ostvarila gubitak od 3,52 milijuna kuna, navedeno je u polugodišnjem izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi. Prema izvješću, Vjesnik d.d. je od početka godine do kraja lipnja ostvario ukupne prihode od 33,12 milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi bili 36,65 milijuna kuna. Prihodi od prodaje usluge tiskanja od 30,62 milijuna kuna čine 92 posto ukupnih prihoda Vjesnika d.d  s dvjestotinjak radnika koji oko polovicu tih prihoda ostvaruju tiskajući izdanja Europapress Holdinga (EPH), medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. 

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.