11.11.2015 07:55
BERLIN, 10.  listopada 2015. (Hina/dpa), Lufthansa se u utorak obratila sudovima u Dusseldorfu i Darmstadtu kako bi ishodila prekid štrajka kabinskog osoblja, nakon što je sindikat najavio produljenje štrajka do petka. 
Njemačka zrakoplovna tvrtka je priopćila da se odlučila obratiti pravosuđu kako bi privela kraju najdulji štrajk kabinskog osoblja ikada. UFO, koji predstavlja 19.000 radnika, u ponedjeljak je odbio prijedloge kompanije kao odgovor na sindikalne zahtjeve i poručio da će i dalje ustrajati na rješavanju spora oko plaća i najava za kasnijim odlaskom u mirovinu.

UFO je odbio povećanje jednokratne isplate za 1000 eura kabinskom osoblju, čime bi se suma povećala na 3000 eura. Kompanija je bila odustala od povećanja dobne granice za mirovinu s 55 na 56 godina, no sindikat očekuje još povoljniju ponudu Lufthanse. Danas je Lufthansa morala odgoditi 136 letova, dok je dan prije bilo odgođeno gotovo tisuću letova. Na udaru su ponovo letovi iz zračnih luka i prema zračnim lukama u Frankfurtu, Muenchenu i Duesseldorfu.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.