26.10.2015 08:48
SLAVONSKI BROD, 23. listopada 2015. (Hina), Jedan od vodećih hrvatskih drvoprerađivača vrtka Slavonija DI iz Slavonskog Broda u petak je na prigodnoj svečanosti službeno označila početak rada novoga kogeneracijskog postrojenja na biomasu, vrijednog 17 milijuna eura.   
Postrojenje radi već dva mjeseca, a tvrtka ga koristi za proizvodnju električne energije i tehničke pare koja se koristi u obradi drveta. "Riječ je o visoko kompjutoriziranom postrojenju 4,6 MW eletrične energiije i osam megawatta toplinske energije, a u kojem je otvoreno nešto više od dvadeset novih radnih mjesta", rekla je direktorica tvrtke Slavonija DI Martina Ravlić Janković. 

Na svečanosti je bio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je prije dvije godine položio kamen-temeljac. "Na samom projektu radili su domaći investitori, domaći izvođači. Znači domaća pamet i tehnologija zahvaljujući kojoj su otvorena nova radna mjesta, stvoreni bolji uvjeti rada. Možemo poželjeti da i druge brodske tvrtke bilježe ovakve poslovne rezultate i da ulaze u nove projekte u kojima će imati potporu i središnje vlasti i razvojne banke", rekao je Jakovina u Slavonskom Brodu.  

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.