23.10.2015 08:42
Zagreb, 22. listopada 2015. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Xu Jianping d.o.o te da zastupnici te tvrtke u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza  tvrtke kojoj je evidentiran dug od 1, 5 milijuna kuna.
Tvrtka Xu Jianping d.o.o sa sjedištem u zagrebačkoj Ilici 130 bila je osnovana u rujnu 2004. kao tvrtka za trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu i, kako se navodilo, za 'kupnju i prodaju robe, osim oružja i streljiva, lijekova i otrova'. Osnivač tvrtke bio je  Xu Jianping, poduzetnik prijavljen na beogradskoj adresi te Ni Shuzhen, Xu Junxia i Xu Peixia, prijavljeni u Vinkovcima. Tvrtka je poslovala u Hrvatskoj otvarajući poslovnice s robom, uglavnom odjećom i obućom uvezenom iz Kine, u Zagrebu i Vinkovcima, a u studenom 2011. odlukom osnivača direktor je postao srbijanski poduzetnik Milenko Tešić.

Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2011. ta je tvrtka poslovala sa 1,3 milijuna kuna prihoda, a  odlukom Trgovačkog suda iz veljače ove godine taj je 'subjekt' izbrisan iz sudskog registra po službenoj dužnosti. Prema posljednjem upozorenju Trgovačkog suda, ako osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu u roku od 15 dana ne podnesu popis imovine i obveza dužnika, ili  ako u roku od 45 dana niti jedan vjerovnik ne predloži otvaranje stečajnog, smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje. U tom slučaju sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. 

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.