22.10.2015 09:09
BRUXELLES/ATENA, 21. listopada 2015. (Hina/dpa), Međunarodni vjerovnici Grčke počeli su u srijedu reviziju napretka koji je Atena ostvarila u provedbi reformi koje je obećala kako bi dobila novu tranšu kredita. 
Predstavnici Europske komisije, ECB-a, MMF i fonda za spašavanje eurozone sastali su se u srijedu ujutro s grčkim ministrom financija Euklidom Cakalotosom, objavilo je grčko ministarstvo financija. Atena je već provela 30 posto reformi koje od nje očekuju vjerovnici u zamjenu za hitnu pomoć, po izvješćima grčkih medija. Predstavnici institucija ostat će u Ateni do petka. Atena mora u studenome u parlamentu progurati novi paket reformi, uključujući ukidanje poreznih olakšica za poljoprivrednike.

Eurozona je Ateni ljetos odobrila novi program pomoći vrijedan 86 milijarda eura. Prvih 13 milijarda isplaćeno je u kolovozu. Sada je potrebno odobrenje vjerovnika za novu tranšu od dvije milijarde. Novac bi mogao biti isplaćen idući tjedan, rekao je u srijedu potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis, koji će idući tjedan posjetiti Grčku. "Stvari idu više ili manje po planu", rekao je. 

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.