21.10.2015 07:58
VUKOVAR, 20. listopada 2015. (Hina), Ugovor o doniranju 240.000 kuna za financiranje Pučke kuhinje u Vukovaru potpisali su u utorak vlasnici vukovarske tvrtke „Filir“ d.o.o. Jurica Lovrinčević i Mario Radić te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a novac će se uplaćivati kroz 12 jednakih mjesečnih donacija. 
„Izuzetno sam sretan zbog podrške privatne tvrtke Vukovaru i njegovim socijalno ugroženim stanovnicima, a nadam se da će takvih primjera biti još“, izjavio je gradonačelnik Penava. Pučka kuhinja u Vukovaru započela je s radom 7. srpnja 2015.  na dvije lokacije u gradu, skrbi za 56 korisnika od kojih je 40 ostvarilo to pravo podnoseći zahtjev gradu Vukovaru, a 16 korisnika pravo na prehranu u Pučkoj kuhinji ostvaruje preko Caritasa. Nakon dvomjesečnog rada Pučke kuhinje, grad Vukovar pokrenuo je proceduru za povećanje korisnika za još njih 20, a i Caritas najavljuje mogućnost primanja novih korisnika. Tvrka „Filir“ poznata je po proizvodnji grickalica „Bobi“, prisutna je u Vukovaru 15 godina, a zapošljava 50 radnika.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.