13.10.2015 08:34
ZAGREB, 12. listopada 2015. (Hina), Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. izabran je na javnom natječaju za društvo koje će upravljati Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u tim povodom je u ponedjeljak u Ministarstvu branitelja službeno potpisan ugovor o upravljanju Fondom. 
Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji osnovan je 12. travnja 2005., a udjele u njemu trenutno ima više od 250.000 branitelja i članova njihovih obitelji. Fond je na 30. lipnja raspolagao imovinom u vrijednosti 763,8 milijuna kuna, u kojem su dominantan udjel imale dionice Hrvatskog Telekoma (98,6 posto). Raspodjela dobiti Fonda provodi se tako da se trećina imovine zadržava radi reinvestiranja, trećina se isplaćuje dionicima, a trećina se dijeli između Fonda za stipendiranje i Zaklade hrvatskih branitelja. 

Ministar branitelja Predrag Matić izrazio je uvjerenje da će društvo Hypo Alpe-Adria-Invest uspješno i u dobroj vjeri upravljati Fondom, te ga unaprjeđivati na korist hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. "Upravljanje braniteljskim fondom je zbog njegove specifičnosti zahtjevan proces, ali Hypo Invest posjeduje znanje i stručnost da dionicima fonda osigura sigurnost glavnice, adekvatan povrat na uložena sredstva i željene prinose", kazao je Matej Modrovčić, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Invest d.d.

Zbog tehničke provedbe prijenosa poslovanja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na Hypo-Alpe-Adria-Invest d.d. u razdoblju od 15. do 17. listopada u poslovnicama Fina-e neće biti moguće podići dividendu, obavljati isplatu udjela niti podnijeti zahtjeve za isplatu udjela iz Fonda. Redovno poslovanje Fonda bit će ponovno uspostavljeno 19. listopada, poručuju u priopćenju iz Hypo Alpe-Adrie.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.