12.10.2015 09:49
LONDON, 10 listopada 2015. (Hina/Reuters), Lord Stuart Rose, nekadašnji direktor tvrtke Marks and Spencer, jedan od najpoznatijih britanskih poslovnih ljudi vodit će kampanju za ostanak zemlje u Europskoj uniji, objavila je skupina In Campaign. 
Rasprava o britanskom članstvu u najvećem svjetskom trgovinskom bloku zahuktava se dok se stanovnici Velike Britanije pripremaju za referendum. Premijer David Cameron najavio je da će se održati 2017. "Vjerujem da je Britanija snažnija unutar Europe", kazao je Rose u petak. "Na predstojećem referendumu treba izabrati između toga da bude snažnija, sigurnija i bolja unutar granica Europe ili da krene u nepoznato, dovodeći u opasnost prosperitet zemlje, prijeteći takvim potezom svojoj sigurnosti i smanjujući utjecaj Velike Britanije u svijetu". 

Rose, koji trenutačno obavlja dužnost predsjednika online supermarketa Ocadi, član je Doma lordova. Kao bivši direktor tvrtke Marks and Spencer, najvećeg britanskog trgovca odjećom, snažno će zastupati stajalište brojnih britanskih poslovnih ljudi koji smatraju kako je bolje da Velika Britanija ostane u bloku nego da iz njega iziđe. Brojne britanske tvrtke zabrinute su zbog mogućnosti gubitka lakog pristupa svojim glavnim izvoznim tržištima, kao i zbog utjecaja potencijalnog izlaska zemlje iz EU-a na britansku industriju financijskih usluga.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.