09.10.2015 09:25
ZAGREB, 7. listopada 2015. (Hina), Bivša zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek koju je Milan Bandić u srijedu okrivio za neuvrštavanje teniskog turnira Zagreb Indoors u proračun za 2015. godinu rekla je da je turnir bio financijski neodrživ te da su privatni organizatori tražili od grada sudjelovanje s visokim udjelom sredstava.

"Gradonačelnik je iznio samo dio istine. Drugi dio istine je da je i sam imao velikih problema s pronalaženjem financijskih sredstava za taj turnir. Organizatori turnira, privatni poduzetnici, sav su teret financiranja prebacivali na Grad. Ni gradonačelnik nije bio sklon izdvajati toliko novca za turnir koji nije generirao velika sredstva", rekla je Sandra Švaljek za Hinu u reakaciji na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Turnir nije privlačio veliki broj domaćih, ni stranih posjetitelja. Prihod od ulaznica je bio vrlo nizak, a organizatori se nisu dovoljno trudili pronaći druge izvore financiranja. I u Uredu za obrazovanje, kulturu i sport postojala je nesklonost prema načinu na koji se turnir financira", dodala je Švaljek argumentirajući odluku da Zagreb Indoors bude jedan od događaja koji nisu uvršteni u gradski proračun za ovu godinu.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.