09.10.2015 09:30
SISAK, 7. listopada 2015. (Hina), U Zenici (BiH) je otvoren 22. Međunarodni sajam ZEPS 2015., na kojem već tradicionalno na skupnoj izložbi svoje proizvode predstavlja sedam hrvatskih tvrtki, a nastup hrvatskih gospodarstvenika, kao i ranijih godina, organizirala je i financirala Županijska gospodarska komora iz Siska. 
Na izložbenom prostoru HGK svoje proizvode i usluge predstavljaju zagrebačke tvrtke Tehno-dom d.o.o., Siga International d.o.o., Plankos d.o.o., Kaeser kompressoren d.o.o., TÜV Croatia d.o.o. i Genesis grupa d.o.o., te Birotehnik d.o.o. iz Oroslavlja. ZEPS je opći sajam na kojem zastupljene djelatnosti obuhvaćaju graditeljstvo, elektroindustriju, strojogradnju, proizvodnju i preradu metala, preradu drveta, preradu plastičnih masa i gume, izradu namještaja i opreme za uređenje doma, te energetiku i IT tehnologije.  

U okviru sajamske manifestacije održava se i međunarodni specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal 2015. te Forum metalne industrije BiH. Ovogodišnji ZEPS održava se do 10. listopada, a okupio je oko 500 izlagača iz 25 zemalja. Izložbeni prostor sajma iznosi 11.000 četvornih metara zatvorenoga izložbenog prostora u paviljonima te 6.000 četvornih metara otvorenoga izložbenog prostora sajma.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.