30.09.2015 08:15
LJUBLJANA, 29. rujna 2015. Hina, Nekoć jedan od najbogatijih Slovenaca, poduzetnik Jurij Pogačar koji se bavio građevinarstvom, a posjeduje i tvornicu kemijskih proizvoda, proglasio je osobni stečaj, nakon propasti svoje tvrtke RAM Invest koja je već u stečaju, objavili su u utorak slovenski mediji pozivajuće se na agenciju za financijsko poslovanje. 
Osobni stečaj sudski je zahtijevala Factor banka kod koje se zadužio, a dugove nije vraćao. Prije sedam godina Pogačar se nalazio na ljestvici 10 najbogatijih Slovenaca, prema vrijednosti tvrtka koje je imao u posjedu, a njegova se imovina procjenjivala na 31 milijun eura. Protiv Pogačara još se vodi sudska istraga iz vremena kad je sagradio veliku zgradu u Ljubljani koju je onda dao u najam policiji, pa se u nju uselio Nacionalni istražni ured (NPU), jedna vrsta "slovenskog" Uskoka.

Građevinski bum tada je već prestajao, što je Pogačara dovelo do sadašnjih nevolja. Na unajmljivanje njegove zgrade za rad policije uz visoku najamninu pristanak je dala tadašnja vlada Boruta Pahora iako se prethodna koju je vodio Janez Janša bila dogovorila s drugim poduzetnikom koji je očekivao da će država kupiti njegovu zgradu jer je s njom imao predugovor. Za pogodovanje Pogačaru bila je u medijima osumnjičena tadašnja ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal koja je sumnje da se osobno poznaje s Pogačarom odbijala, ali je protiv nje zbog toga bila podnijeta i interpelacija.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.